Background Wave Background Wave
Strand
Marker
zilvermeeuw
Play Icoon Pause Icoon
Afspelen
Pauzeren
Play Icoon Pause Icoon
0:00 / 0:00
Volume Full Icoon Mute Icoon
Fullscreen Icoon
Discovery Icoon
Wat ben je tegen gekomen in deze clip?
Klik hier
Discovery Icoon
Wat ben je tegengekomen in deze clip?
Klik op een naam om de clip te bekijken
Kijk snel verder om meer te ontdekken!
zilvermeeuw

De zilvermeeuw is een echte kustbewoner. Tijdens storm is de zilvermeeuw in zijn element. Dan hangt hij boven golven in de branding op zoek naar iets eetbaars. Schelpdieren en vissen zijn favoriet. Maar meeuwen zijn ook opportunisten; als er ergens voedsel is zijn ze er direct te vinden. Het zijn echte alleseters, zoals jonge vogels, dode dieren, patat, brood.

Zilvermeeuwen zijn koloniebroeders en broeden met vele honderden bij elkaar in de duinen. Een partner voor het leven, daar doen zilvermeeuwen niet aan. Met name een mislukt broedsel kan reden voor scheiding zijn.

Het aantal zilvermeeuwen gaat achteruit in het Waddengebied. Dit heeft vermoedelijk te maken met het verdwijnen van de intensieve visserij van mensen in het waddengebied. Ironisch genoeg maakt dit het voor de zilvermeeuwen juist lastiger om aan hun voedsel te komen.

Als je het geluid van de zilvermeeuw hoort, weet je dat je bij de zee bent. Tijdens storm is de zilvermeeuw in zijn element. Dan hangt hij boven golven in de branding op zoek naar iets eetbaars. Hij eet alles wat uit de zee komt. Schelpdieren en vissen zijn favoriet.

Zilvermeeuwen broeden in kolonies met vele honderden bij elkaar in de duinen. Meeuwen hebben niet altijd een vrouwtje. Een mislukt broedsel kan reden zijn om het bij iemand anders te proberen.

Het aantal zilvermeeuwen wordt minder in het Waddengebied. Dit komt omdat vissers minder en ook op een andere manier vissen. Zo is het makkelijke maaltje voor de zilvermeeuwen niet meer mogelijk. Maar meeuwen zijn echte gelukzoekers: als er ergens voedsel is zijn ze er direct te vinden. Het zijn echte alleseters, zoals jonge vogels, dode dieren, patat en brood.

Volgende Avontuur?
Ga door naar Strandkrab
cross-icon
Meer informatie over hoe je 360 optimaal kunt bekijken? Hier vind je al onze 360º video's met een handige uitleg!