Background Wave Background Wave
Rif
Marker
zeester
Play Icoon Pause Icoon
Afspelen
Pauzeren
Play Icoon Pause Icoon
0:00 / 0:00
Volume Full Icoon Mute Icoon
Fullscreen Icoon
Discovery Icoon
Wat ben je tegen gekomen in deze clip?
Klik hier
Discovery Icoon
Wat ben je tegengekomen in deze clip?
Klik op een naam om de clip te bekijken
Kijk snel verder om meer te ontdekken!
zeester

Je zou het niet zeggen maar zeesterren zijn predatoren. Ze jagen op tweekleppige mosselen. Zodra de mossel even zijn schelp opent slaat de zeester toe: met zijn zuignappen houdt hij de beide helften van de mosselschelp goed vast. En probeert zo de schelp open te trekken. Het duurt vaak een paar uur, maar dan geeft de mossel zich over. En is het etenstijd voor de zeester.

De zeester heeft een bijzondere strategie om de mossel op te eten. Hij duwt zijn maag door zijn mond naar buiten, zo de schelp in, en de maag verteert de mossel. Eenmaal klaar haalt hij zijn maag er weer uit en gaat de zeester weer verder.

Zeesterren kunnen in sommige jaren hele hoge dichtheden bereiken en complete (jonge) mosselbanken opeten.

Je zou het niet zeggen maar zeesterren zijn jagers. Ze jagen op mosselen. Zodra de mossel even zijn schelp opent slaat de zeester toe: met zijn zuignappen houdt hij de beide helften van de mosselschelp goed vast. En probeert zo de schelp open te trekken. Het duurt vaak een paar uur, maar dan geeft de mossel zich over. En is het etenstijd voor de zeester.

De zeester heeft een bijzondere manier om de mossel op te eten. Hij duwt zijn maag door zijn mond naar buiten, zo de schelp in, en de maag verteert de mossel. Eenmaal klaar haalt hij zijn maag er weer uit en gaat de zeester weer verder.

Zeesterren zijn soms met heel veel en eten dan complete mosselbanken op.

Volgende Avontuur?
Ga door naar Scholekster
cross-icon
Meer informatie over hoe je 360 optimaal kunt bekijken? Hier vind je al onze 360º video's met een handige uitleg!